HISTORIEN BAKOM 

DAGENS TEKNIK - SKAPAR FRAMTIDENS MÅLVAKT !

Våren 1996 var målvaktsträningen i BÅLSTA HC svår att genomföra på ett effektivt och för alla inspirerande sätt. Trots skickliga och erfarna tränare saknades något. Målvaktselever fanns det gott om - kompletta lag - och speciellt utvalda "skyttar" med uppgift att bjuda på skott mot målvakten efter önskemål från tränaren.

Problemet var att det egna laget sällan träffade "buren" - skyttarna var sällan på plats och den erfarne tränaren började bli sliten i muskler och leder efter alla skott mot sina elever. Skotten bör sitta där tränaren vill ha dem - t.ex. i närheten av plockhandsken - om det är den handen som skall tränas.

"I Canada har dom maskiner till hjälp" var det någon som sa ?

Kanske någon här i Bålsta kan bygga en ?

Göran Lilja gjorde prototypen som var helt byggd i trä - utom elmotorn förstås.

Prototyp 2, som testades på isen i Johanneshovs Isstadion, tillsammans med Thomas Magnusson Djurgården, gav mersmak och hösten 1997 levererades den första maskinen i sitt slutgiltiga utförande till BÅLSTA HC.

Paramecanic`s puckskjutningsmaskin döptes till PUCCO och idag finns den på marknaden i tre olika utföranden. PUCCO 30,  PUCCO 70 eller PUCCO 90. Totalt finns nu ett 150 exemplar i Sverige, Danmark, Finland Lettland, Norge, Slovakien Vitryssland, Ryssland, Rumänien, Frankrike och Tjeckien , USA,  United Kingdom, Hong Kong, Kazakstan, Italien, Indien.

PARAMECANIC i Norrtälje är ett väl etablerat innovationsföretag inom fallskärmssporten med flyginstrument och räddningsutlösare för fallskärmshoppare som specialitet. 45 år med sporten har resulterat i ett stort antal patenterade uppfinningar (29). Paramecanic´s puckskjutningsmaskin för träning av ishockeymålvakter är en i raden.

Vår maskin – PUCCO - arbetar efter en princip som är världsunik. Trots få rörliga delar och låg vikt skjuter maskinen perfekta handledsskott med god precision på både korta och långa avstånd. Pucco är marknadens enda maskin, som skjuter gyrostabiliserade skott.

Paramecanic´s ambition är att alltid finnas till hands för att stötta och erbjuda snabb service. Garantitiden på våra maskiner är lång.

Om du vill veta mer om hur det är att vara kund hos Paramecanic kan du kontakta oss för referenser.

Hos PARAMECANIC möter Du många entusiastiska medarbetare.

Jonas Lilja levererar och gör Start Up. Jill Lilja är kontaktperson och ekonomiansvarig 

För konstruktion och utveckling svarar Göran Lilja

Vi följer inte utvecklingen - vi leder den !

Göran Lilja